Broode kalkoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Allergenen :
Gerst
Haver
Rogge
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Avocadodip

1 stuk(s)

Bruin meergranen pistolet

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

100 gram

Aardappelen

½ head

IJsbergsla

30 gram

Mangoketchup

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2967 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten48.7 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten47.4 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels10.3 g
Eiwitten15.3 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kalkoen 6 - 8 minuten, of tot hij gaar is.
  • Voeg de laatste minuut de honing en het sesamzaad toe en meng met de kalkoen.
3
  • Bak het pistolet 5 minuten in de oven.
  • Pluk per persoon 2 bladen van de botersla om later op het broodje te gebruiken. Scheur de rest van de botersla grof.
  • Meng de aardappelen met de wittewijnazijn en mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd de broodjes open. 
  • Besmeer met de avocadodip, de 2 blaadjes sla en de kalkoen.
  • Besmeer de bovenkant van het broodje met mangoketchup.
  • Meng de sla met de aardappel en breng op smaak met extra vierge olijfolie.