Turks broodje met kip kebab en yoghurt-knoflooksaus
Turks broodje met kip kebab en yoghurt-knoflooksaus

Turks broodje met kip kebab en yoghurt-knoflooksaus

met feta en tomaat

Geniet van allerlei Mediterraanse smaken met dit goedgevulde broodje kip kebab!

Allergens:
Wheat
Sesame
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Mini Turkish bread

(Contains Wheat, Sesame, Gluten May be present Tree nuts, Milk, Egg, Soy)

25 g

Feta

(Contains Milk)

½ piece

Tomato

½ piece

Onion

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

75 g

Greek yogurt

(Contains Milk)

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

Not included in your delivery

1 teaspoon

Red wine vinegar

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2481 kJ
Calories593 kcal
Fat23.5 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate56.5 g
Sugar7.5 g
Dietary Fiber4.5 g
Protein36 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen en verkruimel de feta. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de peterselie fijn.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip met de helft van de ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).

Tip: De andere helft van de ui gebruik je rauw in de volgende stap. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kip.

3

Meng ondertussen in een kleine kom de overige ui met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kleine kom de yoghurt met de knoflook en peterselie en breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout. Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven.

4

Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de kip kebab. Garneer met de yoghurt-knoflooksaus, feta, tomaat, ui en salademix.