Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met geroosterde aardappeltjes en sperziebonen

.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

¼ bosje(s)

Verse rozemarijn

200 gram

Sperziebonen

¼ gram

Sjalot

1 stuk(s)

Varkenshaas

30 gram

Aardbeienjam

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Melk (inclusief lactose))

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3527 kJ
Energie (kcal)843 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels13 g
Eiwitten32 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

.
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en 1 tl gehakte rozemarijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

.
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snipper de sjalot.

.
3

Leg, als de oventijd van de aardappelen verstreken is, de sperziebonen bij de aardappelen op de bakplaat (of op een nieuwe bakplaat), meng met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de sperziebonen en aardappelen nog 15 minuten.

.
4

Wrijf ondertussen de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Laat rusten onder aluminiumfolie tot je hem serveert. Laat het bakvocht in de pan.

.
5

Verhit de koekenpan met het bakvocht op middelmatig vuur en fruit hierin de sjalot en de overige rozemarijn 3 – 5 minuten. Voeg de aardbeienjam, de zwarte balsamicoazijn en 2 eetlepels water per persoon toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit en roer vlak voor het serveren de roomboter door de saus en breng op smaak met peper en zout.

.
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de aardappelen, sperziebonen en varkenshaas over de borden. Schenk de saus over de varkenshaas.