Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
½ snufje
Nootmuskaat
1 stuk(s)
Gele wortel
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
80 gram
Franse camembert
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Appel
40 gram
Veldsla
5 gram
Verse krulpeterselie & bieslook
1 stuk(s)
Varkensoester
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Mosterd
Kook de aardappelschijfjes 5 minuten en giet daarna af. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Fruit de ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gele peen toe aan de ui en bak, afgedekt, 4 - 5 min. Voeg een snufje nootmuskaat toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de Camembert in plakjes. Vet de ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Meng de aardappelschijfjes in een kom met de zure room, breng op smaak met peper en zout en leg in de ovenschaal. Doe de gele peen met ui hier bovenop en dek af met de plakjes Camembert. Bak in 15 - 20 minuten gaar of todat de Camembert licht gesmolten is.
Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de krulpeterselie en bieslook fijn. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en meng 2/3 van de verse kruiden, de appel en salade erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden. Wrijf de varkensoester in met 1/2 el mosterd (zie Tip) per persoon en bestrooi met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan als de gele peen op middelhoog vuur en bak de varkensoester in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 6 - 8 minuten in de oven, of totdat het vlees gaar is (zie Tip). Laat kort rusten voordat je het vlees aansnijdt.
Tip: Heb je graanmosterd in huis? Gebruik deze dan voor meer smaak en textuur! Het vlees mag nog rosé zijn vanbinnen.
Leg op elk bord een varkensoester. Verdeel de gele peen- en aardappelgratin over de borden en garneer met de overige verse kruiden. Serveer de salade erbij.