Vegan nuggets met peterseliekrieltjes
Vegan nuggets met peterseliekrieltjes

Vegan nuggets met peterseliekrieltjes

met kappertjes en tomaat-komkommersalade

Heb je plantaardige margarine, veganaise en/of zoetstof (zoals agavesiroop) in huis? Gebruik deze producten om het recept helemaal vegan te maken!

Tags:
Family
Plant-Based
Allergens:
Wheat
Barley
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

⅓ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

¼ piece

Onion

5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

⅓ piece

Lemon

5 piece

Vegan nuggets

(Contains Wheat, Barley, Soy May be present Mustard)

10 g

Capers

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

25 g

[Plant-based] mayonnaise

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Sugar

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories853 kcal
Energy (kJ)3568 kJ
Fat51.4 g
Saturated Fat15.3 g
Carbohydrate77.5 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein15.3 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in de lengte doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer ondertussen de komkommer en snijd in dunne plakken. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de krulpeterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit. 

Salade maken
3

Meng in een grote saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl suiker, 1 tl mosterd, peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer, tomaat en ui toe en meng goed.

Vegan nuggets bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Krieltjes bakken
5

Verhit in dezelfde koekenpan 1 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten en voeg de kappertjes en de helft van de krulpeterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Voeg de krieltjes toe, schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten. 

Serveren
6

Schep de peterseliekrieltjes en de vegan nuggets op de borden. Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden en garneer de salade met de overige peterselie. Serveer met de mayonaise en 1 citroenpartje per persoon. 

Weetje: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.