Authentieke Vietnamese pho heeft als basis een bouillon met complexe en lange bereiding. Met dit recept kun je gelukkig al binnen een uur van deze kruidige soep genieten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
2 teaspoon
Fresh ginger
¼ teaspoon
Ground cinnamon
½ sachet(s)
Vietnamese-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ piece
Romano pepper
¼ piece
Red chili pepper
80 g
Portobello mushroom
½ piece
Onion
75 g
Rice noodles
¼ bunch
Scallions
¼ piece
Lime
10 g
Unsalted peanuts
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
5 g
Fresh coriander & mint
1 teaspoon
White wine vinegar
1 tablespoon
Sunflower oil
¾ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng 750 ml water per persoon aan de kook in een soeppan met deksel en verkruimel 3/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje en/of laat de sojasaus eventueel achterwege.
Verhit een soeppan of grote pan met deksel zonder olie op middelmatig vuur. Voeg 1/4 tl kaneel per persoon toe aan de soeppan en verhit tot de aroma's vrijkomen. Voeg de gember, de knoflook en 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en fruit 1 minuut. Voeg de bouillon en de helft van de sojasaus toe. Breng de bouillon aan de kook en laat op laag vuur pruttelen tot serveren.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijstnoedels. Kook de noedels in 4 – 5 minuten beetgaar, spoel in een vergiet af met koud water en laat staan tot verder gebruik. Snijd de rode puntpaprika en bosui in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de verse kruiden fijn. Houd alles apart in kommetjes om straks de pho mee te garneren.
Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de portobello toe en bak 7 minuten. Blus het geheel af met 1 tl wittewijnazijn per persoon.
Weetje: Wist je dat er in portobello's veel vitamine B2 zit? Dit zorgt ervoor dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.
Voeg de portobello met ui en Vietnamese saus toe aan de pan met bouillon en roer goed door. Voeg de noedels toe, roer ze in de pan los en laat het geheel nog 1 - 2 minuten koken (zie Tip).
Tip: Let op: als je de noedels te lang meekookt nemen ze al het vocht op.
Schenk de pho in diepe kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, bosui, rode peper, verse kruiden, pinda's en het limoensap.