Vegetarische balletjes met zoete-aardappelpartjes
Vegetarische balletjes met zoete-aardappelpartjes

Vegetarische balletjes met zoete-aardappelpartjes

met smokey tomatensaus en frisse salade

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Oats
Soy
Wheat
Barley
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

60 g

Smoky tomato ketchup

5 piece

Unbelievaballs from the Vegetarian Butcher

(Contains Oats, Soy, Wheat, Barley May be present Mustard, Celery)

0.1 sachet(s)

Ground cumin

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

[Persian] cucumber

75 g

Sweet potato

50 g

Passata

70 g

Corn

25 g

Radicchio & romaine

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2491 kJ
Calories595 kcal
Fat32.1 g
Saturated Fat6.6 g
Carbohydrate49.2 g
Sugar25.6 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein22.5 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verhit de smokey tomatenketchup met per persoon: 50 g passata, 1 mespuntje komijn, 1/2 tl suiker en 25 ml water in een steelpan op laag vuur (zie Tip). Kook 15 - 17 minuten tot een ingedikte saus. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Komijn heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de komijn dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed.

Zoete aardappel koken
2

Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Zet de zoete aardappel onder water in een pan met deksel en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. 

Salade maken
3

Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise, peper en zout. Laat de mais uitlekken. Meng vlak voor serveren de sla, de mais en de komkommer met de dressing.

Balletjes bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 4 - 5 minuten. Draai regelmatig om. Verlaag het vuur, voeg voorzichtig 1 el water per persoon toe aan de pan en laat de balletjes het water opnemen.

Mengen
5

Meng de zoete-aardappelpartjes met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak.

Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Serveren
6

Verdeel de zoete aardappel over de borden. Verdeel hiernaast de tomatensaus en leg de vegetarische balletjes op de saus. Verdeel de salade over de borden. Verbrokkel de witte kaas over het geheel.