Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
60 g
Smoky tomato ketchup
5 piece
Unbelievaballs from the Vegetarian Butcher
(Contains Oats, Soy, Wheat, Barley May be present Mustard, Celery)
0.1 sachet(s)
Ground cumin
½ sachet(s)
Mexican-style spices
½ piece
[Persian] cucumber
75 g
Sweet potato
50 g
Passata
70 g
Corn
25 g
Radicchio & romaine
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
1 teaspoon
White wine vinegar
½ teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Verhit de smokey tomatenketchup met per persoon: 50 g passata, 1 mespuntje komijn, 1/2 tl suiker en 25 ml water in een steelpan op laag vuur (zie Tip). Kook 15 - 17 minuten tot een ingedikte saus. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Komijn heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de komijn dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed.
Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Zet de zoete aardappel onder water in een pan met deksel en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise, peper en zout. Laat de mais uitlekken. Meng vlak voor serveren de sla, de mais en de komkommer met de dressing.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 4 - 5 minuten. Draai regelmatig om. Verlaag het vuur, voeg voorzichtig 1 el water per persoon toe aan de pan en laat de balletjes het water opnemen.
Meng de zoete-aardappelpartjes met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak.
Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.
Verdeel de zoete aardappel over de borden. Verdeel hiernaast de tomatensaus en leg de vegetarische balletjes op de saus. Verdeel de salade over de borden. Verbrokkel de witte kaas over het geheel.