Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Ei
150 gram
Aardappelblokjes
½ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
70 gram
Mais in blik
1 stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Mesclun
0.99 tl
Paprikapoeder
1.5 el
Olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
¼ el
Extra vierge olijfolie
3 el
Bloem
0.13 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven op 200 graden. Meng de aardappelblokjes in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng flink op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 17 - 20 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.
Rasp de courgette met een grove rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de mais en courgette uitlekken in een vergiet. Druk het vocht er met de bolle kant van een platte lepel zoveel mogelijk uit. Snijd de halloumi in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Meng in een kom de courgette, het ei, de mais, de halloumi, de knoflook en per persoon 2 el bloem. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de kom en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Schep met een lepel het mengsel uit de kom en laat het er terug in lopen. Is het te dun? Voeg dan nog 1 el bloem toe.
Verhit een koekenpan met 1 el olijfolie per persoon en schep 1 grote el met het pannenkoekenmengsel in de pan. Plet met de achterkant van de spatel het mengsel een beetje plat. Herhaal dit tot je ongeveer 4 pannenkoekjes per persoon hebt. Bak de pannenkoekjes 5 minuten per kant of tot ze goudbruin zijn.
Tip: Passen de pannenkoekjes niet allemaal in 1 pan? Gebruik dan 2 koekenpannen.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl honing, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de mesclun en aardappelblokjes toe en meng goed. Verdeel de pannenkoekjes over de borden en druppel de zoet-pittige chilisaus eroverheen. Serveer de salade met aardappelblokjes ernaast.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer de groentepannenkoekjes dan zonder de aardappelblokjes. Deze kun je een andere dag kort opnieuw opbakken en verwerken in een soep, salade of ander gerecht.