Pasteitje met vegetarische champignonragout
Pasteitje met vegetarische champignonragout

Pasteitje met vegetarische champignonragout

met aardappelpuree, tomatensalade en verse kruiden

Hoewel de tomaat misschien bekend staat als een groente, ligt het toch anders. Plantkundig gezien is de tomaat namelijk een vrucht, ofwel een fruitsoort.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

125 g

Mushrooms

½ piece

Carrot

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

1 piece

Bay leaf

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

1 piece

Puff pastry cup

(Contains Wheat May be present Egg, Milk)

20 g

Lamb's lettuce

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

½ piece

Tomato

Not included in your delivery

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

2 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Flour

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3344 kJ
Calories799 kcal
Fat50.9 g
Saturated Fat28.4 g
Carbohydrate67.4 g
Sugar9.6 g
Dietary Fiber15.3 g
Protein15.1 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Baking Sheet with Baking Paper
Potato Masher
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de champignons in kleine blokjes. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat champignons een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten. Voeg vervolgens per persoon: 1 el roomboter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg het laurierblad, de bouillon en de kookroom toe. Roer goed door zodat de saus een geheel wordt. Laat 6 - 8 minuten op laag vuur zachtjes inkoken (zie Tip).

Tip: Draai het vuur iets hoger als de saus nog te waterig is.

Pasteitje afbakken
4

Leg het pasteitje op een bakplaat met bakpapier en bak 5 - 8 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie grof. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de aardappelen voor de puree en gebruik geen roomboter. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een aardappelsalade verwerken.

Salade maken
5

Snijd de tomaat in partjes. Meng in een saladekom de veldsla en tomaat met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasteitjes over de borden en vul met de vegetarische ragout. Serveer de aardappelpuree en de salade ernaast. Garneer met de peterselie.