Verse conchiglie met tonijn en pesto
Verse conchiglie met tonijn en pesto

Verse conchiglie met tonijn en pesto

met frisse courgettesalade

Wist je dat elke pastasoort bij een bepaalde saus past? De verse conchiglie in dit recept leent zich perfect voor dikke sauzen – elk schelpje vult zich met een beetje tonijn-pestosaus. Je bent misschien gewend om courgette te bakken, maar het is rauw ook hartstikke lekker. Vandaag maak je er een frisse, knapperige salade van.

Allergens:
Milk
Fish
Gluten
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

5 g

Verse munt

(May be present Celery)

⅓ unit

Rode peper

15 g

Parmigiano reggiano

(Contains Milk)

60 unit

Cherrytomaten

½ unit

Courgette

80 g

Tonijn in olijfolie

(Contains Fish)

125 g

Verse conchiglie

(Contains Gluten)

20 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

2 tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3402 kJ
Calories813 kcal
Fat38 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate82 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber5 g
Protein33 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Peeler
Pan with Lid
Small Bowl
Strainer
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Ris de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper zeer fijn. Rasp de parmigiano reggiano. Halveer de cherrytomaten. Schaaf met een dunschiller lange linten van de courgette.

Tonijn uitlekken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie. Laat de tonijn uitlekken in een zeef en vang de olie op in een kleine kom. Haal met een vork de tonijn wat uit elkaar, zodat je hem straks makkelijk kunt mengen.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Voeg de courgettelinten, rode peper en munt toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Conchiglie koken
4

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, in 4 – 5 minuten gaar. Giet daarna af, doe de conchiglie terug in de pan en meng met 1/2 el van de opgevangen olie van de tonijn.

Pasta mengen
5

Meng de tonijn, pesto en cherrytomaten met de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de conchiglie over de borden en serveer de courgettesalade ernaast. Garneer de conchiglie met de parmigiano reggiano.