Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes
Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes

Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes

Met spinazie, tomaat en kappertjes

Makreel is een 'vette' vis en zit dus boordevol gezonde omega 3-vetzuren en eiwitten. Deze vis wordt vaak gerookt gegeten, maar vandaag bak je verse makreel op het vel. Het vlees is stevig, maar toch sappig en zacht. Gebruik een pan met goede anti-aanbaklaag of zorg dat er voldoende olie in de pan zit en draai de makreel voorzichtig om. Zo voorkom je dat de vis tijdens het bakken uit elkaar valt.

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

250 g

Krieltjes

½ unit

Pruimtomaat

10 g

Kappertjes

200 g

Spinazie

(May be present Celery)

1 unit

Verse makreelfilet met huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Wittewijnazijn

600 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3117 kJ
Calories745 kcal
Fat44 g
Saturated Fat12.5 g
Carbohydrate52 g
Sugar4.6 g
Dietary Fiber9 g
Protein30 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Pan
Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Pan
1

Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Breng de bouillon aan de kook in een grote pan voor de spinazie.

snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en hak de bladpeterselie fijn. Was of schil de krieltjes en halveer ze. Voeg de krieltjes toe aan de pan met water en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en schep om met de roomboter, bladpeterselie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Tomaat
3

Snijd ondertussen de pruimtomaat in kleine blokjes van ongeveer 1/2 cm en meng in een kom met de kappertjes en de wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout.

Spinazie
4

Kook de spinazie 5 minuten in de pan met bouillon (dit heet blancheren). Giet de spinazie af in een vergiet en druk het vocht er zoveel mogelijk uit met de bolle kant van een lepel. Breng de spinazie op smaak met peper.

Vis
5

Dep de makreelfilet droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de makreelfilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Let op: verse makreel kan snel aanbakken, gebruik daarom een pan met goede anti-aanbaklaag of wat extra bakvet.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en schep de spinazie ernaast. Leg de makreelfilet op de spinazie en garneer de makreelfilet met de tomaat en kappertjes. Besprenkel naar smaak met de dressing van de tomaat. Let wel op, deze is vrij zuur door de wittewijnazijn.