Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes

Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes

Met spinazie, tomaat en kappertjes

Makreel is een 'vette' vis en zit dus boordevol gezonde omega 3-vetzuren en eiwitten. Deze vis wordt vaak gerookt gegeten, maar vandaag bak je verse makreel op het vel. Het vlees is stevig, maar toch sappig en zacht. Gebruik een pan met goede anti-aanbaklaag of zorg dat er voldoende olie in de pan zit en draai de makreel voorzichtig om. Zo voorkom je dat de vis tijdens het bakken uit elkaar valt.

Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Pruimtomaat

10 gram

Kappertjes

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Verse makreelfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Wittewijnazijn

600 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3117 kJ
Energie (kcal)745 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Grote pan
Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Pan
1

Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Breng de bouillon aan de kook in een grote pan voor de spinazie.

snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en hak de bladpeterselie fijn. Was of schil de krieltjes en halveer ze. Voeg de krieltjes toe aan de pan met water en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en schep om met de roomboter, bladpeterselie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Tomaat
3

Snijd ondertussen de pruimtomaat in kleine blokjes van ongeveer 1/2 cm en meng in een kom met de kappertjes en de wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout.

Spinazie
4

Kook de spinazie 5 minuten in de pan met bouillon (dit heet blancheren). Giet de spinazie af in een vergiet en druk het vocht er zoveel mogelijk uit met de bolle kant van een lepel. Breng de spinazie op smaak met peper.

Vis
5

Dep de makreelfilet droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de makreelfilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Let op: verse makreel kan snel aanbakken, gebruik daarom een pan met goede anti-aanbaklaag of wat extra bakvet.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en schep de spinazie ernaast. Leg de makreelfilet op de spinazie en garneer de makreelfilet met de tomaat en kappertjes. Besprenkel naar smaak met de dressing van de tomaat. Let wel op, deze is vrij zuur door de wittewijnazijn.