Je kent mascarpone misschien alleen van het dessert tiramisu. In dit gerecht wordt het gebruikt om een heerlijk romige tomatensaus te maken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
125 gram
Verse penne
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
25 gram
Mascarpone
5 gram
Vers basilicum
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
¼ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
20 gram
Geraspte pecorino DOP
½ stuk(s)
Ui
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse penne. Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Snijd het basilicum grof.
Tip: Kook het water eerst in de waterkoker, zo bespaar je tijd!
Voeg het kipgehakt toe aan de hapjespan en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg daarna de puntpaprika en de cherrytomaten toe. Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de pan met de saus. Laat het geheel, afgedekt, 5 - 6 minuten pruttelen. Kook ondertussen de verse penne 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Schep wat van het kookvocht uit de pan en houd apart. Giet de penne af en laat zonder deksel uitstomen.
Haal de saus van het vuur en meng de mascarpone erdoorheen. Voeg de verse penne toe aan de saus. Meng er nog 1 el kookvocht per persoon doorheen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met het verse basilicum en de pecorino.
Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.