Ansjovisrecepten
Ontdek heerlijke ansjovis recepten met HelloFresh! Van smaakvolle pasta's tot creatieve tapas, geniet van de veelzijdigheid van ansjovis in je maaltijden. Eenvoudig te bereiden en vol smaak. Probeer ze nu!
Beste ansjovisrecepten van HelloFresh
Ansjovisrecepten
Ontdek deze ansjovisrecepten en laat je inspireren door HelloFreshAnsjovisrecepten
Ceasarsalade met ansjovis recepten
Ontdek deze ceasarsalade met ansjovis recepten en laat je inspireren door HelloFreshCeasarsalade met ansjovis recepten
Pasta recepten met ansjovis
Ontdek deze pasta recepten met ansjovis en laat je inspireren door HelloFreshVeelgestelde vragen over ansjovisrecepten
Wat is lekker bij ansjovis?
De zoute smaak van ansjovis combineert perfect met diverse Zuid-Europese gerechten. Denk aan pizza en pasta, die je heerlijk op smaak kunt maken door ansjovis toe te voegen. Ga jij liever voor iets kouds, dan kun je deze visjes ook ideaal gebruiken in allerlei salades. Probeer het zelf maar eens en laat je verrassen door de hoeveelheid extra smaak die je gerecht krijgt met ansjovis.
Wat is de smaak van ansjovis?
Ansjovis heeft een heerlijk zoute smaak en een hartige bite. Dat hij zo lekker zout smaakt, komt door het pekelbad waarin de visjes worden gefermenteerd.
Hoe moet je ansjovis schoonmaken?
Het is verstandig om verse ansjovis zelf goed schoon te maken. Gelukkig is het geen ingewikkeld proces. Hoe verser de vis, hoe makkelijker het schoonmaken gaat. Je pakt de kop van het visje tussen duim en wijsvinger en breekt met je andere hand de graat net achter de kop. Als het goed is, kun je dan simpelweg de kop, inclusief de ingewanden, via de buikwand uit het visje halen. Aangezien de buikwand heel dun is, moet dit gemakkelijk gaan. Tot slot duw je met je duim over de graat in de richting van de staart, waarna je die graat er ook uit kunt trekken. Nog even goed afspoelen en uit laten lekken en de ansjovis is klaar voor gebruik.
Recepten die je met liefde kookt!
Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten