Vispakketje met kabeljauw
Vispakketje met kabeljauw

Vispakketje met kabeljauw

met een risotto van prei en courgette

Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

½ unit

Prei

½ unit

Courgette

1 unit

Kabeljauwfilet

(Contains Fish)

10 milliliters

Basilicumcrème met citroen

75 g

Risottorijst

20 g

Geraspte pecorino

(Contains Milk)

1 teaspoon

Gedroogde tijm

Not included in your delivery

¼ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2886 kJ
Calories690 kcal
Fat27 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate73 g
Sugar12 g
Dietary Fiber6 g
Protein35 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Aluminum Foil
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de courgette in blokjes van 2 - 3 cm.

Vispakketje maken
2

Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en leg iedere kabeljauwfilet op 1 vel aluminiumfolie van ongeveer 30 bij 30 cm. Besmeer beide kanten van de kabeljauwfilet met de basilicumcrème met citroen. Breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht.

Bakken
3

Bereid de bouillon met per persoon 1/4 bouillonblokje en 300 ml water. Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en prei 5 minuten.

Risottorijst toevoegen
4

Draai vervolgens het vuur laag en voeg de risottorijst toe. Bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en 1 tl tijm per persoon. Laat de korrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Bakken
5

Bak de vispakketjes 8 – 10 minuten in de oven. Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Voeg de courgetteblokjes en de geraspte pecorino toe wanneer je de laatste bouillon toevoegt. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dat duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen. Breng goed op smaak met peper.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden. Maak de pakketjes voorzichtig open - er kan stoom uit komen! Leg de kabeljauw op de risotto.