Vispakketje van schelvis met zeekraal
Vispakketje van schelvis met zeekraal

Vispakketje van schelvis met zeekraal

Met tomaat, aardappelpuree en dille

Zeekraal is een groente die op zilte of brakke grond groeit, bijvoorbeeld aan de rand van de zee. Deze knapperige plant is het lekkerst als je hem rauw eet of kort bakt. Zeekraal heeft een zilte smaak, extra zout toevoegen is dus meestal niet nodig. Was deze zeegroente niet in kraanwater; de groente kan smaak en textuur verliezen omdat het zout water gewend is. Lees er meer over op onze blog.

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Kruimige aardappelen

2 unit

Tomaat

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

65 g

Zeekraal

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

2 bunch

Verse dille

(May be present Celery)

¼ unit

Citroen

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2351 kJ
Calories562 kcal
Fat24 g
Saturated Fat6.3 g
Carbohydrate63 g
Sugar12.2 g
Dietary Fiber9 g
Protein28 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Aluminum Foil
Paper Towel
Casserole with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

snijden
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

vis
2

Snijd ondertussen de tomaat in plakken. Dep de schelvis droog met keukenpapier en leg elk stuk schelvis op 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg er dakpansgewijs de tomaat op. Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw het vispakketje goed dicht en bak 11 – 13 minuten in de oven.

dille
3

Maak ondertussen de zeekraal schoon met keukenpapier. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de dille fijn en bewaar apart. Snijd de citroen in partjes.

zeekraal
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper.

stampen
5

Stamp de aardappelen tot een fijne puree met een aardappelstamper. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Meng vervolgens de helft van de dille door de puree en breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de zeekraal en aardappelpuree over de borden. Garneer de puree met de overige dille en serveer met het vispakketje en de citroenpartjes.