Het enige wat je hoeft te doen, is de appel pureren!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Vastkokende aardappelen
200 gram
Rodekool
1 stuk(s)
Appel
15 gram
Gele rozijnen
(Bevat Sulfiet)
1 stuk(s)
Gepaneerde heekfilet
(Bevat Vis, Gluten)
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Honing
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (milva). Schil of was de aardappelen grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen afgedekt in 15 minuten gaar. Giet daarna af.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de rodekool al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de honing en 50 ml water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en laat, afgedekt, 20 minuten zachtjes bakken.
Snijd ondertussen de appel klein en pureer ¾ van de appel met een staafmixer tot appelmoes. Bewaar de appelmoes afgedekt in de koelkast.
Voeg de overige appel en de rozijnen na 15 minuten bakken toe aan de wok of hapjespan met rodekool.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de visschnitzel aan elke kant in 1 minuut knapperig op hoog vuur. Draai het vuur lager en bak nog 2 - 3 minuten.
Stamp de aardappelen tot een puree, voeg de rest van de roomboter toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de visschnitzel, aardappelpuree en rodekool over de borden. Serveer met de appelmoes.