Visschnitzel met rodekool en appelmoes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visschnitzel met rodekool en appelmoes

Visschnitzel met rodekool en appelmoes

Het enige wat je hoeft te doen, is de appel pureren!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Sulfiet
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Rodekool

1 stuk(s)

Appel

15 gram

Gele rozijnen

(Bevat Sulfiet)

1 stuk(s)

Gepaneerde heekfilet

(Bevat Vis, Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Honing

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)640 kcal
Energie (kJ)2678 kJ
Vetten11 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers0 g
Vezels16 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Staafmixer
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (milva). Schil of was de aardappelen grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen afgedekt in 15 minuten gaar. Giet daarna af.

Voeg de honing en het water toe.
2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de rodekool al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de honing en 50 ml water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en laat, afgedekt, 20 minuten zachtjes bakken.

Snijd de appel klein.
3

Snijd ondertussen de appel klein en pureer ¾ van de appel met een staafmixer tot appelmoes. Bewaar de appelmoes afgedekt in de koelkast.

4

Voeg de overige appel en de rozijnen na 15 minuten bakken toe aan de wok of hapjespan met rodekool.

Bak de visschnitzels knapperig.
5

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de visschnitzel aan elke kant in 1 minuut knapperig op hoog vuur. Draai het vuur lager en bak nog 2 - 3 minuten.

6

Stamp de aardappelen tot een puree, voeg de rest van de roomboter toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de visschnitzel, aardappelpuree en rodekool over de borden. Serveer met de appelmoes.