Visstoof met kokosmelk en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visstoof met kokosmelk en spekjes

Visstoof met kokosmelk en spekjes

met aardappel, courgette en prei

.

Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Courgette

20 gram

Spekblokjes

½ tl

Paprikapoeder

75 ml

Kokosmelk

100 gram

Koolvishaasje

(Bevat Vis)

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2609 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Schuimspaan

Instructies

.
1

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Snijd de prei in dunne halve ringen en de courgette in dunne halve plakken.

.
2

Zet de aardappelen net onder water in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

.
3

Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Haal uit de pan met een schuimspaan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.

.
4

Breng 75 ml water per persoon aan de kook. Voeg de prei en de roomboter toe aan de hapjespan met het bakvet en zet het vuur gemiddeld. Bestrooi de prei met zout en bak in 5 – 7 minuten zacht. Zet het vuur middelhoog, voeg de courgette en het paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten. Schep af en toe om.

.
5

Schenk het kokende water, de kokosmelk en de wittewijnazijn in de hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Schep goed om, zet het vuur laag en leg de koolvishaas ertussen. Dek de pan af en pocheer in 3 minuten per kant gaar.

.
6

Verdeel de aardappelen over de borden. Haal de vis voorzichtig van de groenten af en schenk de bouillon met groenten over de aardappelen. Leg er voorzichtig de vis op en bestrooi met de spekjes.