Visstoof met kokosmelk en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visstoof met kokosmelk en spekjes

Visstoof met kokosmelk en spekjes

met aardappel, courgette en prei

In dit recept pocheer je de koolvis. Dat doe je direct in de kokossaus met groenten, wat extra veel smaak geeft aan de vis en aan de stoof. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Courgette

25 gram

Spekreepjes

0.51 tl

Paprikapoeder

70 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Koolvis

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2454 kJ
Energie (kcal)587 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers13 g
Vezels9.8 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Schuimspaan
Hapjespan met deksel

Instructies

Snijden
1

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Snijd de prei in dunne halve ringen, de courgette in dunne halve plakken en de tomaat in blokjes.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!

Aardappelen koken
2

Zet de aardappelen net onder water in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Spekjes bakken
3

Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Haal uit de pan met een schuimspaan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.

Groenten bakken
4

Voeg de prei en de roomboter toe aan de hapjespan met het bakvet en zet het vuur gemiddeld. Bestrooi de prei met zout en bak in 5 – 7 minuten zacht. Zet het vuur middelhoog, voeg de courgette en het paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten. Schep af en toe om.

Vis pocheren
5

Voeg 25 ml water per persoon, de kokosmelk, de tomaat en de wittewijnazijn toe aan de hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Schep goed om, zet het vuur laag en leg de koolvishaas ertussen. Dek de pan af en pocheer in 3 minuten per kant gaar.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden. Haal de vis voorzichtig van de groenten af en schenk de bouillon met groenten over de aardappelen. Leg dan de vis voorzichtig op de aardappelen en groenten en bestrooi met de spekjes.