Omdat je in dit gerecht werkt met volkorenpasta is het vezelrijk, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering. De paprikapesto werd speciaal gemaakt door onze leverancier Kitchen on a Mission. Met de verse oregano, één van de bekendste kruiden uit de Italiaanse keuken, breng je dit pastagerecht verder op smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Volkoren penne
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
250 g
Broccoli
125 g
Rode cherrytomaten
2 sprig
Verse oregano
10 g
Zonnebloempitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
60 g
Paprikapesto
(Contains Milk, Tree nuts)
2 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de cherrytomaten doormidden. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de broccoli 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 50 ml water per persoon toe, dek de pan af en stoof de broccoli ongeveer 6 - 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg een extra scheutje water toe als de pan te droog wordt.
Kook ondertussen de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Haal het grootste deel van de broccoli uit de pan en meng met de paprikapesto in een hoge kom of blender. Voeg de overige olijfolie en peper en zout naar smaak toe en pureer tot een gladde saus.
Voeg de saus, cherrytomaten, oregano en 1 - 2 el kookvocht van de penne per persoon bij de broccoli in de wok of hapjespan en verhit 2 minuten. Voeg daarna de penne toe en verhit al roerende nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de zonnebloempitten.