Volkoren penne
Volkoren penne

Volkoren penne

Met rode paprikapesto en broccoli

Omdat je in dit gerecht werkt met volkorenpasta is het vezelrijk, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering. De paprikapesto werd speciaal gemaakt door onze leverancier Kitchen on a Mission. Met de verse oregano, één van de bekendste kruiden uit de Italiaanse keuken, breng je dit pastagerecht verder op smaak.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Volkoren penne

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

250 g

Broccoli

125 g

Rode cherrytomaten

2 sprig

Verse oregano

10 g

Zonnebloempitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

60 g

Paprikapesto

(Contains Milk, Tree nuts)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories704 kcal
Energy (kJ)2946 kJ
Fat32 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate72 g
Sugar0 g
Dietary Fiber17 g
Protein24 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Mixing Bowl
Food Processor

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne.

Snijd de broccoli.
2

Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de cherrytomaten doormidden. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de broccoli 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 50 ml water per persoon toe, dek de pan af en stoof de broccoli ongeveer 6 - 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg een extra scheutje water toe als de pan te droog wordt.

Kook de penne.
5

Kook ondertussen de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Pureer de broccoli tot een gladde saus.
6

Haal het grootste deel van de broccoli uit de pan en meng met de paprikapesto in een hoge kom of blender. Voeg de overige olijfolie en peper en zout naar smaak toe en pureer tot een gladde saus.

7

Voeg de saus, cherrytomaten, oregano en 1 - 2 el kookvocht van de penne per persoon bij de broccoli in de wok of hapjespan en verhit 2 minuten. Voeg daarna de penne toe en verhit al roerende nog 1 minuut.

Garneer met de zonnebloempitten.
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de zonnebloempitten.