Voorgerecht - Groene aspergetips met gerookte forel
Voorgerecht - Groene aspergetips met gerookte forel

Voorgerecht - Groene aspergetips met gerookte forel

Op een bedje van Bulgaarse yoghurt en avocado

Perfect voor Pasen! Zin in een uitgebreid diner tijdens de Paasdagen? Kies dit gerecht met gegrilde groene asperges als voorgerecht in combinatie met de gekonfijte parelhoen als hoofdgerecht.

Groene asperges groeien, anders dan witte asperges, boven de grond en hebben een stevige bite. Ze zijn op hun best als je ze grilt dit geeft de asperges extra smaak en maakt ze lekker knapperig. De combinatie van gerookte forel, avocado en Bulgaarse yoghurt maken dit een smaakvol, fris gerecht - perfect begin van een gezellige Paasavond.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

½ unit

Avocado

100 g

Aspergetips

1 unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

½ unit

Knoflookteen

125 milliliters

Biologische Bulgaarse yoghurt

(Contains Milk)

70 g

Gerookte forelfilet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ tablespoon

Extra vierge olijfolie

¼ tablespoon

Wittewijnazijn

¼ teaspoon

Honing

¼ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3038 kJ
Calories726 kcal
Fat46 g
Saturated Fat9.7 g
Carbohydrate42 g
Sugar9.9 g
Dietary Fiber6 g
Protein34 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Small Bowl
Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de verse dille zeer fijn. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken.

Aspergetips bakken
2

Verwijder de onderste 1/2 cm van de groene aspergetips. Verdeel de aspergetips over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 8 – 10 minuten in de oven, of tot ze beetgaar zijn. Schep halverwege om.

Knoflookciabatta maken
3

Snijd de ciabatta doormidden en snijd ook de knoflookteen doormidden. Wrijf de snijkanten van de ciabatta in met de knoflook en besprenkel met een 1/2 el olijfolie per persoon. Bak 6 – 8 minuten naast de aspergetips mee in de oven. Pers vervolgens de knoflookhelften of snijd fijn.

Dressing maken
4

Meng in een kom de Bulgaarse yoghurt met 3/4 van de dille, de knoflook, 1/4 el extra vierge olijfolie en een mespuntje zout per persoon. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de rest van de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de honing, de mosterd en peper en zout tot een vinaigrette.

Forel klein maken
5

Trek de gerookte forel met twee vorken in kleine stukjes.

Serveren
6

Verdeel de yoghurt over de borden. Leg de plakken avocado en de gerookte forel op de yoghurt en leg daar de geroosterde groene aspergetips op. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met de overige dille. Serveer met de knoflookciabatta.