Perfect voor Pasen! Zin in een uitgebreid diner tijdens de Paasdagen? Kies dit gerecht met gegrilde groene asperges als voorgerecht in combinatie met de gekonfijte parelhoen als hoofdgerecht.
Groene asperges groeien, anders dan witte asperges, boven de grond en hebben een stevige bite. Ze zijn op hun best als je ze grilt dit geeft de asperges extra smaak en maakt ze lekker knapperig. De combinatie van gerookte forel, avocado en Bulgaarse yoghurt maken dit een smaakvol, fris gerecht - perfect begin van een gezellige Paasavond.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2.5 g
Verse dille
(May be present Celery)
½ unit
Avocado
100 g
Aspergetips
1 unit
Witte ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
½ unit
Knoflookteen
125 milliliters
Biologische Bulgaarse yoghurt
(Contains Milk)
70 g
Gerookte forelfilet
(Contains Fish)
1 tablespoon
Olijfolie
¾ tablespoon
Extra vierge olijfolie
¼ tablespoon
Wittewijnazijn
¼ teaspoon
Honing
¼ teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de verse dille zeer fijn. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken.
Verwijder de onderste 1/2 cm van de groene aspergetips. Verdeel de aspergetips over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 8 – 10 minuten in de oven, of tot ze beetgaar zijn. Schep halverwege om.
Snijd de ciabatta doormidden en snijd ook de knoflookteen doormidden. Wrijf de snijkanten van de ciabatta in met de knoflook en besprenkel met een 1/2 el olijfolie per persoon. Bak 6 – 8 minuten naast de aspergetips mee in de oven. Pers vervolgens de knoflookhelften of snijd fijn.
Meng in een kom de Bulgaarse yoghurt met 3/4 van de dille, de knoflook, 1/4 el extra vierge olijfolie en een mespuntje zout per persoon. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de rest van de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de honing, de mosterd en peper en zout tot een vinaigrette.
Trek de gerookte forel met twee vorken in kleine stukjes.
Verdeel de yoghurt over de borden. Leg de plakken avocado en de gerookte forel op de yoghurt en leg daar de geroosterde groene aspergetips op. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met de overige dille. Serveer met de knoflookciabatta.