Warme aardappelsalade met gerookte forel
Warme aardappelsalade met gerookte forel

Warme aardappelsalade met gerookte forel

met rode paprika, citroen en tuinkers

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Lactose Free

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

¾ piece

Red bell pepper

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

1 piece

Little gem

½ piece

Lemon

5 g

Cress

1 piece

Smoked trout fillet

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories578 kcal
Energy (kJ)2416 kJ
Fat27 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate52 g
Sugar14 g
Dietary Fiber10.2 g
Protein26 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook.Kook de krieltjes in 15 - 17 minuten beetgaar en giet af.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de krieltjes en rode paprika meer vitamine C bevat dan de ADH? De paprika is ook nog rijk aan vitamine E; een antioxidant die je cellen, bloedvaten en organen beschermt.

Snijden en bakken
2

Snijd de rode paprika in blokjes.Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de little gem in repen.Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, rode ui en knoflook 5 - 6 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Voor een extra frisse bite kun je wat rode ui achterhouden om het gerecht mee te garneren.

Dressing maken
3

Pers de citroen uit en knip de tuinkers los.Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie, honing, tuinkers, peper en zout.Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken.

Serveren
4

Meng in de saladekom de dressing met de little gem, krieltjes, paprika, ui en gerookte forel. Verdeel over de borden en besprenkel naar smaak met het overige citroensap.