Wentelteefjes van brioche met frambozen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wentelteefjes van brioche met frambozen

Wentelteefjes van brioche met frambozen

2 porties | met mascarpone en kaneel

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Fan van zoetigheid? Deze wentelteefjes met mascarpone, frambozen en kaneel zijn een ware traktatie!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

50 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Frambozen

1.5 tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

2 el

Suiker

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2058 kJ
Energie (kcal)492 kcal
Vetten22.4 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels4.8 g
Eiwitten17.4 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Diep bord
Garde
Koekenpan

Instructies

1

Snijd het briochebroodje doormidden. 

2

Voeg de suiker toe aan een diep bord. Klop in een ander diep bord 100 ml melk, het ei, 1/2 zakje kaneel en een snufje zout met een garde.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de briocheplakken door het eimengsel en vervolgens door de suiker. Let op: laat de plakken niet in het eimengsel liggen, anders blijven ze te nat worden de wentelteefjes niet krokant. Leg de briocheplakken in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden (zie Tip).

Tip: De snelheid waarmee suiker karamelliseert is afhankelijk van de pan die je gebruikt. Zet het vuur wat lager als de suiker te snel bruin wordt.

4

Verdeel de wentelteefjes over de borden. Serveer met de mascarpone en garneer met de frambozen. Bestrooi eventueel met wat extra kaneel (zie Tip).

Tip: Houd je van zoet? Besprenkel met wat honing!