Wentelteefjes van suikerbrood met peer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wentelteefjes van suikerbrood met peer

Wentelteefjes van suikerbrood met peer

2 porties | met cranberrychutney en walnoten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Alsof wentelteefjes nog niet lekker genoeg zijn! Maak ze deze week van suikerbrood én beleg ze met gebakken peer, cranberrychutney en walnoten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Lupine
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Suikerbrood

(Bevat Lupine, Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose), Eieren Kan bevatten Soja, Gluten, Noten, Sesamzaad)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 stuk(s)

Peer

40 gram

Cranberrychutney

¼ tl

Gemalen kaneel

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2

[Plantaardige] melk

2.5 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5607 kJ
Energie (kcal)1340 kcal
Vetten56.7 g
waarvan verzadigd23.5 g
Koolhydraten169.7 g
waarvan suikers106.5 g
Vezels9.8 g
Eiwitten36.7 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Diep bord
Koekenpan
Garde
Kleine steelpan

Instructies

1
  • Was of schil de peer en verwijder het klokhuis.
  • Snijd in kwarten en vervolgens in de lengte in plakken. 
  • Snijd het suikerbrood in 8 plakken.
2
  • Klop in een diep bord de eieren, melk en 1 mespuntje kaneel met een garde. 
  • Verhit 2 el roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). 
  • Wentel ondertussen het suikerbrood door het eimengsel. Let op: laat de plakken niet liggen in het eimengsel. Als het brood te nat is, worden de wentelteefjes niet krokant. 
  • Leg het suikerbrood in de pan en bak ongeveer 3 - 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.

Tip: Is je koekenpan niet groot genoeg om alle plakken in een keer te bakken? Gebruik dan twee koekenpannen.

3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de peer 3 - 4 minuten. 
  • Verhit ondertussen de cranberrychutney in een kleine steelpan op laag vuur (zie Tip).

Tip: Heb je wat extra tijd? Rooster de walnoten dan kort in een kleine koekenpan zonder olie.

4
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden.
  • Serveer met de yoghurt en garneer met de gebakken peer en de cranberrychutney.
  • Garneer met de walnoten.