Witte-chocoladedesserts
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Witte-chocoladedesserts

Witte-chocoladedesserts

4 porties | met bosbessenjam en speculaasstukjes

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

120 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

100 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

75 gram

Suiker

30 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4083 kJ
Energie (kcal)976 kcal
Vetten53.4 g
waarvan verzadigd34.3 g
Koolhydraten116 g
waarvan suikers94.6 g
Vezels0.5 g
Eiwitten7.6 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Kleine steelpan
Vershoudfolie

Instructies

1
  • Verhit de roomboter in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Mix de speculaasstukjes in een keukenmachine tot kleine kruimels (zie Tip). Roer de kruimels door de gesmolten roomboter.
  • Verdeel de kruimels over 4 glazen. Druk met een lepel de kruimels plat om de bodem te maken. Laat afkoelen in de koelkast.

Tip: Heb je geen keukenmachine? Je kunt de speculaasstukjes ook fijnmaken in een diepvrieszakje door er met een deegroller op te tikken.

2
  • Voeg de witte-chocolade, crème fraîche en suiker toe aan een kleine steelpan.
  • Laat de chocolade in 2 - 3 minuten smelten op middelmatig vuur.
  • Laat het mengsel 5 minuten afkoelen.
3
  • Giet het chocolademengsel in de glazen.
  • Schep een beetje bosbessenjam bovenop het mengsel.
  • Roer met een vork de jam door het chocolademengsel zodat er een ​​marmereffect ontstaat.
4
  • Bedek de desserts met vershoudfolie en zet 2 - 3 uur in de koelkast, zodat ze stevig worden.