Het wortelbroodje in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant meer vezels, maar minder zout en helemaal geen toegevoegde suiker. Het resultaat is lekker én voedzaam.
Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
0.12 unit
Rode peper
3 unit
Kipgehaktballetjes met Mexicaanse kruiden
1 unit
Wortelbroodje
(Contains Gluten, Sesame, Soy, Barley, Wheat)
2 unit
Pruimtomaat
25 g
Radicchio & ijsbergsla
50 g
Mais
25 g
Magere yoghurt
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Zoet-pittige chilisaus
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, rode peper en kipgehaktballen 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.
Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Meng in een saladekom de tomatenblokjes en mais met de gemengde sla.Meng in een kleine kom de yoghurt met de zoet-pittige chilisaus.
Snijd de broodjes open en vul ze met 3 gehaktballetjes per persoon en de ui. Schep er een klein beetje yoghurt-chilisaus op. Meng de overige yoghurt-chilisaus door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de broodjes met de salade ernaast.