Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist
Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met een salade van mais, tomaat en yoghurt-chilisaus

Het wortelbroodje in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant meer vezels, maar minder zout en helemaal geen toegevoegde suiker. Het resultaat is lekker én voedzaam.

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergens:
Gluten
Sesame
Soy
Barley
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

0.12 unit

Rode peper

3 unit

Kipgehaktballetjes met Mexicaanse kruiden

1 unit

Wortelbroodje

(Contains Gluten, Sesame, Soy, Barley, Wheat)

2 unit

Pruimtomaat

25 g

Radicchio & ijsbergsla

50 g

Mais

25 g

Magere yoghurt

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Zoet-pittige chilisaus

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories482 kcal
Energy (kJ)2015 kJ
Fat19 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate43 g
Sugar17 g
Dietary Fiber7 g
Protein30 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Gehaktballetjes bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, rode peper en kipgehaktballen 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.

Salade  maken
3

Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Meng in een saladekom de tomatenblokjes en mais met de gemengde sla.Meng in een kleine kom de yoghurt met de zoet-pittige chilisaus.

Serveren
4

Snijd de broodjes open en vul ze met 3 gehaktballetjes per persoon en de ui. Schep er een klein beetje yoghurt-chilisaus op. Meng de overige yoghurt-chilisaus door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de broodjes met de salade ernaast.