Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat hebben we bewust laten zitten, omdat het zorgt voor extra smaak en gezonde omega 3-vetzuren bevat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
2 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse munt
¼ stuk(s)
Prei
50 gram
Biologische zure room
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Doperwten
125 gram
Verse tagliatelle
1 stuk(s)
Zalmfilet
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Halveer de courgette in de lengte. Snijd één helft van de courgette in stukken van ongeveer 2 - 3 cm en doe deze in een hoge kom. Halveer de andere helft nogmaals in de lengte, snijd vervolgens in dunne plakken en bewaar apart. Pel de knoflooktenen. Voeg de helft van de knoflook toe aan de hoge kom en pers de andere helft uit. Ris de blaadjes van de munt en snijd fijn. Voeg de helft van de munt toe aan de hoge kom. Snijd de prei in dunne ringen.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de tagliatelle. Rasp per persoon 1/4 van de citroenschil. Voeg de citroenrasp, de helft van de zure room en ruim peper en zout toe aan de hoge kom met courgette. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng een laagje water met een snuf zout aan de kook in een steelpan voor de doperwten. Blancheer de doperwten 3 minuten, giet af en bewaar apart.
Tip: Deze citroen is biologisch. Hij ziet er misschien niet perfect uit, maar hij smaakt heerlijk en je kunt de schil (na het wassen) zonder zorgen gebruiken.
Haal de tagliatelle voorzichtig uit elkaar voordat je ze in de pan doet, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Voeg eerst een flinke snuf zout toe aan het water en kook dan de tagliatelle 3 – 4 minuten. Giet af en bewaar 25 ml kookvocht per persoon. Meng de overige munt met de overige zure room in een kleine kom en breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de prei, overige knoflook en courgette toe en bak 6 - 8 minuten. Voeg de munt-courgettesaus, doperwten, voorgekookte tagliatelle en 2 el kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en houd het geheel warm op laag vuur tot serveren.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de zalm nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de citroen in partjes.
Verdeel de tagliatelle met munt-groentesaus over diepe borden. Schep de zure room met munt op de pasta. Leg de gebakken zalm hierop. Garneer met de partjes citroen.