Zelfgemaakt sorbetijs | Twee zomerse smaken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakt sorbetijs | Twee zomerse smaken

Zelfgemaakt sorbetijs | Twee zomerse smaken

4 porties | Framboos-aardbei-banaan & mango-banaan-limoen

*

Labels:
Veggie
Vegan
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

125 gram

Frambozen

250 gram

Aardbeien

8 stuk(s)

Banaan

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Mango

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)615 kcal
Energie (kJ)2574 kJ
Vetten2 g
waarvan verzadigd0.5 g
Koolhydraten130.6 g
waarvan suikers104.4 g
Vezels15.5 g
Eiwitten8.4 g
Zout0 g

Benodigdheden

Plastic zakje
Staafmixer of blender

Instructies

Snijden en invriezen
1
  • Pel de bananen, snijd in plakjes en verdeel over 2 diepvriesbestendige bakjes of zakjes.
  • Verwijder de kroontjes van de aarbeien en halveer ze. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  • Doe ook de aardbeien, frambozen en mangoblokjes apart in diepvriesbakjes of -zakjes.
  • Leg al het fruit in de vriezer en ga pas verder met het recept als alles helemaal bevroren is (zie Tip).

Tip: Vries het fruit de dag van tevoren in, zodat je direct verder kan met het maken van de sorbets.

Aardbei-frambozenijs maken
2
  • Voeg de bevroren aardbei, framboos en de helft van de bevroren banaan toe aan de blender.
  • Houd je van zoet? Voeg dan 1 el honing of suiker toe per persoon.
  • Mix tot alles egaal en glad is (zie Tip). Proef de sorbet en voeg eventueel meer honing of suiker toe.
  • Spatel de sorbet in een afsluitbare diepvriesbestendige bak en bewaar in de vriezer.

Tip: Gaat het mixen moeilijk? Wacht dan even zodat het fruit iets ontdooit en zachter is. Voeg eventueel een scheut warm water toe om dit te versnellen.

Mango-limoenijs maken
3
  • Pers de limoen uit.
  • Voeg de overige bevroren bananenplakjes, de bevroren mango en het limoensap toe aan de blender.
  • Houd je van zoet? Voeg dan 1 el honing of suiker toe per persoon.
  • Mix tot alles egaal en glad is (zie Tip stap 2). Proef de sorbet en voeg eventueel meer honing of suiker toe.
  • Spatel de sorbet in een afsluitbare diepvriesbestendige bak en bewaar in de vriezer.
Serveren
4
  • Verdeel het ijs over schaaltjes en serveer.
  • Bewaar het resterende sorbetijs in de vriezer (zie Tip). 

Tip: Heb je ijsvormpjes in huis? Maak dan ijslollies van de overige sorbet - makkelijk voor tussendoor!