topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets

met ovenfrietjes en een tomaat-komkommersalade

Panko geeft door zijn grove korrel een extra knapperig korstje bij het bakken.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden
Half kruimige aardappelen

250 gram

Half kruimige aardappelen

Biologische zure room

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Paprikapoeder

⅓ zakje(s)

Paprikapoeder

Kipfilethaasjes

100 gram

Kipfilethaasjes

Tomaat

1 stuk(s)

Tomaat

Verse bieslook

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Komkommer

⅓ stuk(s)

Komkommer

Panko paneermeel

12.5 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten, Tarwe)

Zoet-pittige chilisaus

35 gram

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

Olijfolie

½ el

Olijfolie

Mosterd

1 tl

Mosterd

Extra vierge olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

Witte balsamicoazijn

1 tl

Witte balsamicoazijn

Zonnebloemolie

5 el

Zonnebloemolie

Peper en zout

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3632 kJ
Energie (kcal)868 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Saladekom
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng de frietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per person, peper en zout. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Kipfilet marineren
2

Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1/3 zakje paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfiletreepjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfiletreepjes met het zure-roomsausje.

Salade maken
3

Snijd de tomaat in partjes. Hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes. Meng de tomaat en komkommer in een saladekom met de bieslook, de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Kip paneren
4

Controleer de ovenfrietjes. Verdeel vervolgens de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfiletreepjes erdoor, totdat ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.

Kipnuggets bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Serveren
6

Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommersalade, de zoet-pittige chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.