Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
½ stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Hamburgerbol met sesam
40 gram
Ravigotesaus
(Bevat Mosterd, Eieren)
25 gram
Radicchio en ijsbergsla
naar smaak
Peper en zout
1 el
Bloem
½ el
Olijfolie
1.5 el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en de wortel en snijd beide in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Meng in een kom per persoon: 1 el bloem, 3 el water en 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden, peper en zout. Roer goed tot dat er een glad beslag ontstaat. Wentel de kabeljauw door het beslag zodat beide kanten bedekt zijn. Laat de kabeljauw rusten in het beslag totdat je gaat bakken.
Snijd de tomaat in plakjes. Bak de hamburgerbol de laatste 6 - 8 minuten mee met de frietjes in de oven.
Leg een bord met keukenpapier klaar om de vis na het bakken op te laten uitlekken. Verhit 3 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en leg de kabeljauw dan voorzichtig in de olie. Bak 2 - 3 minuten per kant, zonder te vis in de pan te bewegen. De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft. Haal uit de pan en leg op het bord met keukenpapier.
Besmeer de onderkant van de hamburgerbol met een beetje ravigotesaus. Leg hierop een paar blaadjes sla, plakjes tomaat en de gebakken vis.
Verdeel de hamburgers over de borden. Serveer de frietjes en de overige ravigotesaus erbij.