Zoete hutspot met rookworst en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete hutspot met rookworst en spekjes

Zoete hutspot met rookworst en spekjes

met gekleurde wortel en gebakken rode ui

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Labels:
Familie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Varkensrookworst

2 plak(ken)

Ontbijtspek

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

5 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)899 kcal
Energie (kJ)3763 kJ
Vetten47.9 g
waarvan verzadigd20.7 g
Koolhydraten83.1 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels16.7 g
Eiwitten25.7 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Dunschiller
Pan met deksel
Aardappelstamper
Hapjespan
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen en de wortels. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Schil de oranje en gele wortel met een dunschiller. Snijd beide in grove stukken. Snijd de rode ui in halve ringen.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.

Koken en stampen
2

Kook de aardappelen met de wortels, afgedekt, 15 – 18 minuten in de pan met deksel. Leg in de laatste 5 minuten de varkensrookworst erbij. Giet daarna af. Bewaar de rookworst apart en stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortels tot een grove stamppot.

Ui bakken
3

Verhit ondertussen een hapjespan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de rode ui met een snuf zout 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur, voeg ½ el roomboter per persoon toe en bak nog 10 – 15 minuten op middelmatig vuur.

Tip: Door het vuur laag te houden worden de uien zacht en zoet. Voor krokantere uitjes zet je het vuur hoger - ze smaken dan wel minder zoet.

Bakken
4

Haal de ontbijtspekplakjes los van elkaar. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Op smaak brengen
5

Verkruimel het ontbijtspek en voeg samen met 1/2 el roomboter per persoon en een klein scheutje melk toe aan de hutspot. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Breng ondertussen in een kom de rucola op smaak met de extra vierge olijfolie en naar smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden. Schep de hutspot erop en serveer met de rookworst. Schep de gebakken ui over de hutspot.