Zoetzure tofuwraps met mangochutney
Zoetzure tofuwraps met mangochutney

Zoetzure tofuwraps met mangochutney

met volkoren tortilla's, appel en komkommer-koolsla

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Tags:
Plant-Based
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

[Persian] cucumber

50 g

Slaw mix

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

90 g

Seasoned tofu cubes

(Contains Celery, Soy, Wheat)

3 piece

Wholewheat tortilla

(Contains Wheat)

40 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

½ piece

Garlic

½ piece

Apple

Not included in your delivery

2 tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories597 kcal
Energy (kJ)2499 kJ
Fat22.1 g
Saturated Fat3.5 g
Carbohydrate71 g
Sugar34.1 g
Dietary Fiber12.4 g
Protein22.1 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de komkommer in fijne reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne plakjes.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Mengen
2
  • Meng in een grote kom de sesamolie met 2 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout.
  • Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook, zoete Aziatische saus en sesamzaadjes (zie Tip).
  • Schep beide nog een keer goed om.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de tofublokjes 2 - 3 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg het sesam-sojasausje toe en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

 

Serveren
4
  • Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met de mangochutney.
  • Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de appelplakjes erbij.
  • Verdeel de tofublokjes over de mini-tortilla's.