Ingrediënten zijn verreweg de grootste veroorzaker van CO2-uitstoot in onze keten. Daarom zetten wij alles op alles om voedselverspilling te voorkomen. In tegenstelling tot supermarkten en restaurants, kopen wij de ingrediënten in op basis van jouw bestelling en ontvang jij ze in precies de juiste hoeveelheden. Zo hebben we nauwelijks voedselverspilling in onze keten én verspillen thuiskoks die koken met HelloFresh wereldwijd gemiddeld 38% minder voedsel dan wanneer ze zelf voor het avondeten zorgen (Global Food Waste Study, 2020). Bovendien heeft HelloFresh een superkorte keten: we vermijden extra stops op onze routes en geven de voorkeur aan ingrediënten van dichtbij, zodat ze niet te lang onderweg zijn en vers blijven.
Op deze manier zorgen HelloFresh-maaltijden voor minder uitstoot dan vergelijkbare maaltijden van restaurantbezorgers of supermarkten, zoals blijkt uit een ISO 14040-conforme levenscyclusanalyse die in april 2022 is afgerond. In de Benelux veroorzaakt een HelloFresh-maaltijd gemiddeld 11% minder CO2-uitstoot dan een vergelijkbare maaltijd gemaakt met ingrediënten uit de supermarkt en 3% minder dan een maaltijd bezorgd door een restaurant.
Ingrediënten zijn verreweg de grootste veroorzaker van CO2-uitstoot in onze keten. Daarom zetten wij alles op alles om voedselverspilling te voorkomen. In tegenstelling tot supermarkten en restaurants, kopen wij de ingrediënten in op basis van jouw bestelling en ontvang jij ze in precies de juiste hoeveelheden. Zo hebben we nauwelijks voedselverspilling in onze keten én verspillen thuiskoks die koken met HelloFresh wereldwijd gemiddeld 38% minder voedsel dan wanneer ze zelf voor het avondeten zorgen (Global Food Waste Study, 2020). Bovendien heeft HelloFresh een superkorte keten: we vermijden extra stops op onze routes en geven de voorkeur aan ingrediënten van dichtbij, zodat ze niet te lang onderweg zijn en vers blijven.
Op deze manier zorgen HelloFresh-maaltijden voor minder uitstoot dan vergelijkbare maaltijden van restaurantbezorgers of supermarkten, zoals blijkt uit een ISO 14040-conforme levenscyclusanalyse die in april 2022 is afgerond. In de Benelux veroorzaakt een HelloFresh-maaltijd gemiddeld 11% minder CO2-uitstoot dan een vergelijkbare maaltijd gemaakt met ingrediënten uit de supermarkt en 3% minder dan een maaltijd bezorgd door een restaurant.
HelloFresh heeft opdracht gegeven voor een ISO 14040-conforme en collegiaal getoetste levenscyclusanalyse (LCA), die aantoont dat koken met HelloFresh minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan zowel bezorgdiensten van restaurants als koken met ingrediënten uit de supermarkt.
Dit onderzoek is gebaseerd op een analyse van maaltijden uit drie verschillende categorieën (rundvlees, kip, vegetarisch) die door HelloFresh worden bezorgd in vier regionale markten, die in 2020 80% van het totale jaarlijkse volume van HelloFresh vertegenwoordigen:
- België, Nederland en Luxemburg;
- Duitsland en Oostenrijk;
- Verenigde Staten;
- Australië.