Scan de QR-code op je computer of klik op onderstaande knop op je telefoon.
Brood
Heb je oud brood op de plank liggen? Gooi het niet weg, maak er lekkere wentelteefjes van! Perfect voor een uitgebreide brunch of als tussendoortje.
Ingrediënten:
Groenten
Koken met restjes kan heel eenvoudig zijn. In een handomdraai maak je met je overgebleven groenten een heerlijke frittata.
Ingrediënten:
Vlees
Overgebleven kip in de koelkast? Maak er heerlijke rillettes van!
Ingrediënten:
Aardappels
Hoeveel aardappelen heb je nu precies nodig? Dat is best moeilijk in te schatten. Heb je nog wat aardappels over? Maak er dan een taart van.
Ingrediënten:
Restje melk
Verzorg je planten met een restje melk. Heb jij een gezellige groene jungle thuis? Dan weet je vast dat het verzorgen van planten heel wat voeten in de aarde heeft. Met deze tip laat je de bladeren mooi glanzen én houd je schimmels tegen.
Maak je eigen chips met overgebleven groenten. Bak bijvoorbeeld je aardappelschil knapperig in een oven op 200°C of snijd de stam van je broccoli of bloemkool in schijfjes die je bakt in een pan met boter en wat kruiden.
Meng lente ui, gember, koolsla en eventueel een restje kip of kalkoen met sesamolie, sesamzaadjes en wat mayonaise en gebruik het mengsel als vulling voor je dumplings. Stoom ze krokant in een pan met water en olie en serveer met wat sojasaus.
Wrijf een knoflookteen en een halve tomaat over plakjes oud brood. Bak wat snoeptomaatjes in een pan op een laag vuur. Meng wat ricotta met verse basilicum en smeer op het brood. Schep daar de tomaatjes bovenop, besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en bak vijf minuten in de oven.
Strooi wat bloem over de courgetteschillen (van 4 courgetten). Meng 130 g bloem, 1 eierdooier en 15 cl ijskoud water tot één geheel in een kom. Dip de courgette in het tempuradeeg en frituur 2 minuten in een pan met olie.
Maak je eigen chips met overgebleven groenten. Bak bijvoorbeeld je aardappelschil knapperig in een oven op 200°C of snijd de stam van je broccoli of bloemkool in schijfjes die je bakt in een pan met boter en wat kruiden.
Meng lente ui, gember, koolsla en eventueel een restje kip of kalkoen met sesamolie, sesamzaadjes en wat mayonaise en gebruik het mengsel als vulling voor je dumplings. Stoom ze krokant in een pan met water en olie en serveer met wat sojasaus.
Wrijf een knoflookteen en een halve tomaat over plakjes oud brood. Bak wat snoeptomaatjes in een pan op een laag vuur. Meng wat ricotta met verse basilicum en smeer op het brood. Schep daar de tomaatjes bovenop, besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en bak vijf minuten in de oven.
Strooi wat bloem over de courgetteschillen (van 4 courgetten). Meng 130 g bloem, 1 eierdooier en 15 cl ijskoud water tot één geheel in een kom. Dip de courgette in het tempuradeeg en frituur 2 minuten in een pan met olie.