Met deze burger eet je de helft minder vlees en meer groente: de 50-50 burger bestaat namelijk voor de helft uit rundvlees en de andere helft uit champignons!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Gele biet
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
150 gram
Aardappelen
¼ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Vleestomaat
2.5 gram
Verse bieslook
25 gram
Biologische zure room
1 stuk(s)
Tomatenbroodje
1 stuk(s)
50-50 burger
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
2 el
Wittewijnazijn
1.5 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gele biet en snijd in zeer dunne plakjes met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de komkommer ook in dunne plakken. Meng in een saladekom de wittewijnazijn, suiker en een snuf zout. Leg de gele biet en komkommer erin en laat intrekken tot serveren. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken (zie Tip).
Tip: Houd je van zuur? Voeg dan gerust meer azijn toe, zodat de groenten helemaal ondergedompeld worden. Zo trekken de smaken er nóg beter in.
Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelparten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelen 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelparten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.
Snijd de rode ui in dunne ringen (zie Tip). Snijd de vleestomaat in plakken. Snijd of knip de bieslook fijn. Meng in een kom de bieslook met zure room en breng goed op smaak met peper en zout. Bak het tomatenbroodje 4 - 6 minuten in de oven.
Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de 50-50 burger 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 5 minuten of tot de burger gaar is.
Tip: De 50-50 burger in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant minder zout. Het resultaat is even lekker maar beter voor jou.
Snijd het tomatenbroodje open en leg de burger erop. Bedek vervolgens met tomaat, rode ui en een beetje van de zure room met bieslook. Voeg naar smaak peper toe en dek de burger af met de bovenkant van het broodje.
Tip: Het tomatenbroodje in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant meer vezels, maar minder zout en helemaal geen toegevoegde suiker. Het resultaat is lekker én voedzaam.
Verdeel de hamburgers over de borden. Serveer met de pickles, de aardappelpartjes en de overige bieslooksaus.