Aardappelen met tijm en salade van blauwe bessen en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelen met tijm en salade van blauwe bessen en feta

Aardappelen met tijm en salade van blauwe bessen en feta

Met walnoten en sperziebonen

De blauwe bessen geven dit gerecht een frisse twist! De blauwe bessen komen uit Brabant en worden met de hand geplukt, zodat het tere fruit niet beschadigt. Blauwe bessen bevatten behalve vitamines en mineralen ook veel vezels, wat zorgt voor een verzadigd gevoel. Heb je bessen over? Bewaar deze dan in de koelkast.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Gedroogde tijm

125 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Broccoli

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

35 gram

Blauwe bessen

20 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)666 kcal
Energie (kJ)2787 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Kom
Bord

Instructies

1

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in achten. Snijd of pers de knoflook fijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak fijn.

Bak de aardappelen in de pan.
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de knoflook en helft van de tijm, afgedekt, 20 – 25 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

3

Kook ondertussen in een pan met deksel 400 ml water per persoon voor de sperziebonen. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Kook de sperziebonen, afgedekt, 6 minuten. Giet daarna af, spoel af met koud water en bewaar in een saladekom.

4

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en scheur de botersla klein. Snijd de feta in blokjes. Voeg de komkommer, botersla, feta en blauwe bessen toe aan de sperziebonen in de saladekom.

5

Maak een dressing van extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom.

Serveer de maaltijd.
6

Verdeel de aardappelen over de borden en serveer met de salade. Garneer de salade met de walnoten.