Vandaag staan er kipdrumsticks op het menu. Je geeft er een unieke draai aan door ze op smaak te brengen met Afrikaanse kruiden. Dat wordt genieten voor jong en oud!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Volkoren couscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)
2 stuk(s)
Kipdrumsticks met baharat-marinade
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Ui
⅔ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Paprika
40 gram
Labne
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
½ stuk(s)
Limoen
175 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Meng in een kom de helft van de Afrikaanse kruiden met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de kipdrumsticks toe aan de kom en schep goed om. Laat marineren tot verder gebruik. Bereid ondertussen de bouillon.
Verhit 1 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de kipdrumsticks in 4 - 6 minuten rondom bruin. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel dunne halve plakken en de paprika in repen.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie en broccoli.
Verlaag het vuur en voeg de groenten, de overige Afrikaanse kruiden en 25 ml bouillon per persoon toe. Laat, afgedekt, 20 - 25 minuten garen, of tot de groenten gaar zijn en het kippenvlees niet meer roze is vanbinnen. Roer tussendoor goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een grote kom de couscous met 150 ml bouillon per persoon en laat, afgedekt, minimaal 10 minuten staan (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle couscous, maar gebruik 2/3. De overige couscous kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Snijd de munt en bladpeterselie fijn. Pers het sap van de limoen. Maak in een kleine kom een dressing van de labne, de helft van de fijngesneden munt en bladpeterselie en 1/2 el limoensap per persoon. Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe om de saus wat aan te lengen. Breng op smaak met peper en zout. Meng de andere helft van de verse kruiden door de couscous.
Haal de kipdrumsticks uit de pan. Voeg de couscous toe aan de pan met groenten en meng goed. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipdrumsticks erop. Serveer met de kruidendressing.