American pancakes met mascarpone
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
American pancakes met mascarpone

American pancakes met mascarpone

2 porties | met zelfgemaakte frambozensaus en honing

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Door de opgeklopte eieren en het bakpoeder in het beslag zijn deze Amerikaanse pannenkoeken extra luchtig!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Frambozen

15 gram

Aardbeienjam

(Kan bevatten Hazelnoten, Pinda's)

½ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

50 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2705 kJ
Energie (kcal)646 kcal
Vetten23.8 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers31.1 g
Vezels5.8 g
Eiwitten22.5 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Garde
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Steelpan
Serveerschaal

Instructies

1
  • Kluts de eieren in een kom. Voeg de karnemelk toe en klop alles luchtig met een garde (zie Tip).
  • Weeg 150 g bloem af. Voeg de bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 tl zout en 1 el suiker toe aan een andere kom.
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Spatel de opgeklopte eieren en karnemelk door het bloemmengsel. Voeg 1 el citroensap toe en meng goed door elkaar.

Tip: Het is luchtig genoeg zodra er veel luchtbellen zichtbaar zijn.

2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schenk een soeplepel beslag in de pan (zie Tip). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.

Tip: Let op: je bakt kleine pannenkoeken - deze kan je hoger stapelen.

3
  • Voeg ondertussen de aardbeiensaus en frambozen toe aan een steelpan met 4 el water en 1 el suiker.
  • Laat 2 - 3 minuten sudderen op middelhoog vuur, of tot er een stroperige saus ontstaat.
4
  • Stapel de pancakes op een serveerschaal en verdeel de frambozensaus erover.
  • Serveer met de mascarpone en de honing (zie Tip).

Tip: Dit ontbijt is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat dan de honing en de mascarpone achterwege.