.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
300 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Appel
10 gram
Walnootstukjes
7.5 gram
Sultana rozijnen
150 gram
Gesneden andijvie
100 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
1 tl
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
5 ml
[Plantaardige] melk
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 tl
Mosterd
Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel 1/4 bouillonblokje boven de pan.Snipper de ui.Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd ze in stukken.Kook de aardappel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in dunne partjes.Meng in een saladekom per persoon 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 1/2 tl mosterd met peper en zout.Meng de helft van de appel, walnootstukjes en rozijnen met een hand andijvie per persoon in de saladekom door de dressing.
Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik.Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper.
Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree.Voeg een scheutje melk, 1/2 tl mosterd per persoon en een klontje boter om het smeuïg te maken.Roer de andijvie, gebakken ui en de overige appel door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de halloumi en de salade.