Andijviestamppot met spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Andijviestamppot met spekjes

Andijviestamppot met spekjes

met walnoten, uienchutney en verse kruiden

Speciaal ingrediënt in je box! De veelzijdige seizoensgroente andijvie is lekker rauw door een stamppot of salade, maar ook gestoofd is het een heerlijk bijgerecht.

Labels:
Seizoensingrediënt
Allergenen :
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Gesneden andijvie

300 gram

Aardappelen

50 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

30 gram

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3420 kJ
Energie (kcal)818 kcal
Vetten45.1 g
waarvan verzadigd21.9 g
Koolhydraten79.6 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels11.3 g
Eiwitten19.2 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen 14 minuten. Voeg de andijvie toe en kook 1 minuut verder. 
  • Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Spekreepjes bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 5 minuten knapperig.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de verse kruiden grof.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Jus maken
3
  • Voeg de roomboter toe aan de pan met spekjes en laat de boter smelten. Voeg de ui toe en fruit 2 - 3 minuten.
  • Voeg de uienchutney en 30 ml van het achtergehouden kookvocht per persoon toe. Laat 4 - 5 minuten inkoken. Breng de jus op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en andijvie met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en roomboter naar smaak toe om het smeuïg te maken.
  • Roer de mosterd en de helft van de verse kruiden door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de spekjes en jus over de stamppot.
  • Garneer met de walnootstukjes en de overige verse kruiden.