Appel-gembercrumble
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Appel-gembercrumble

Appel-gembercrumble

om te delen | met opgeklopte crème fraîche

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Appel

5 tl

Verse gember

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

200 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten Gluten)

250 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

50 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)8215 kJ
Energie (kcal)1963 kcal
Vetten112.1 g
waarvan verzadigd71.2 g
Koolhydraten219.4 g
waarvan suikers138.9 g
Vezels12.4 g
Eiwitten16.3 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Mengkom
Ovenschaal
Garde
Medium Bowl

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van 2 cm.
  • Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Meng in een mengkom de appel en gember met 2 el bloem en de helft van de rietsuiker.
2
  • Verdeel het appelmengsel over een ovenschaal.
  • Voeg de overige bloem, de speculaaskruiden, de overige rietsuiker en een snufje zout toe aan de mengkom.
  • Snijd de roomboter in blokjes en voeg toe aan de kom.
  • Kneed de roomboter met je handen door het bloemmengsel tot het een zanderige, kruimelige textuur krijgt en het samenklontert wanneer je het samenknijpt.
3
  • Strooi de kruimellaag over het appelmengsel.
  • Bak in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Dit duurt ongeveer 40 - 45 minuten.
4
  • Meng ondertussen in een kom de crème fraîche met 1 el kristalsuiker.
  • Klop het mengsel 1 - 2 minuten met een garde tot er een stevige textuur ontstaat. 
  • Serveer de crumble in kommen. Schep er wat opgeklopte crème fraîche bovenop.