Aranchini met gesmolten mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aranchini met gesmolten mozzarella

Aranchini met gesmolten mozzarella

met aioli en smokey tomatenketchup

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze gevulde, gepaneerde rijstballetjes hebben hun naam te danken aan hun vorm en kleur - 'arancini' is namelijk afgeleid van het Siciliaanse woord voor 'sinaasappel'!

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Jasmijnrijst

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Smokey tomatenketchup

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

2 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3971 kJ
Energie (kcal)949 kcal
Vetten47.3 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten103.4 g
waarvan suikers11 g
Vezels3.3 g
Eiwitten25.7 g
Zout2.2 g

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Kook 360 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Roer de Siciliaanse kruiden erdoor en laat daarna, afgedekt, 5 minuten nagaren.
  • Laat de rijst vervolgens afkoelen in de koelkast.
2
  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes van 1 cm.
  • Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de panko 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Meng de afgekoelde rijst met de roomkaas, bloem, 1 el van de panko. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rol de rijst in balletjes iets groter dan een bitterbal. Druk een stukje mozzarella in het midden van de bal en vouw dicht. Rol de ballen door de panko tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
  • Verdeel de ballen over een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 15 min boven in de oven.
4
  • Hak de blaadjes van de peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Meng de knoflook met de mayonaise en 1 el water en de helft van de peterselie.
  • Serveer de Aranchini op een grote schaal of bord en garneer met de overige peterselie.
  • Serveer met de sauzen.