Aspergebox zalm | 3-gangen menu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aspergebox zalm | 3-gangen menu

Aspergebox zalm | 3-gangen menu

4 porties | Caesarsalade, asperges met zalm en cheesecake-dessert

Het is aspergetijd! Haal het witte goud in huis met onze nieuwe Aspergebox en zet eenvoudig een driegangendiner voor vier personen op tafel.

In slechts een uurtje bereid je een caesarsalade, asperges op klassieke wijze met zalm en cheesecake met verse aardbeien. Kook met de beste verse ingrediënten uit het seizoen en proef de lente op je bord.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Gluten
Vis
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1500 gram

Witte asperges

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten)

1200 gram

Krieltjes

400 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

2 pak(ken)

GÜ - Cheesecake

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten Kan bevatten Noten, Soja)

100 gram

Radicchio en romaine

125 gram

Rode cherrytomaten

300 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

6 plak(ken)

Ontbijtspek

10 gram

Verse dragon en bieslook

½

Ansjovis

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Aardbeien

Zelf toevoegen

4 tl

Wittewijnazijn

4 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)2967 kcal
Energie (kJ)12415 kJ
Vetten190 g
waarvan verzadigd52.2 g
Koolhydraten211.3 g
waarvan suikers45.9 g
Vezels37.1 g
Eiwitten91.5 g
Zout8.4 g

Benodigdheden

Grote pan of aspergepan
Koekenpan
Saladekom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan

Instructies

Salade | Voorbereiden
1
  • Weeg 500 gram asperges af.
  • Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller (zie Tip). Verwijder de onderste 2 cm van de asperges en snijd de rest in stukken.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Snijd de verse bieslook en dragon fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten.
  • Breng 1 liter water aan de kook in een grote pan met deksel.

Tip: Schil de asperges van het hoofdgerecht eventueel alvast mee.

Salade | Afmaken
2
  • Kook de asperges 12 - 15 minuten.
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig. Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur.
  • Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie. Snijd de ansjovisfilets fijn.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, fijngesneden ansjovis, 1/2 tl ansjovisolie, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en de mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de slamix toe aan een saladekom, samen met de cherrytomaten, parmigiano reggiano en verse kruiden. Meng met de dressing. Garneer de salade met de asperges, ontbijtspek en de croutons.
Hoofdgerecht | Voorbereiden
3
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de krieltjes en snijd in kwarten. Meng in een kom met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Schil de overige asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. De aspergetopjes hoef je niet te schillen.
  • Kook 2 liter water in een grote pan met deksel.
Hoofdgerecht | Koken
4
  • Kook de asperges 12 - 15 minuten in de grote pan met deksel.
  • Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee. Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
Hoofdgerecht | Serveren
5
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden.
  • Garneer de asperges met de gerookte zalm en de eieren.
  • Schenk de hollandaisesaus over de krieltjes.
  • Garneer met de peterselie.
Dessert | Serveren
6
  • Verwijder het kroontje van de aardbei en snijd de aardbei in dunne plakken.
  • Verwijder de verpakking van de cheesecake.
  • Serveer de cheesecake in het bijbehorende glaasje en leg de plakken aardbei er bovenop.