Asperges met zalm en hollandaisesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asperges met zalm en hollandaisesaus

Asperges met zalm en hollandaisesaus

2 porties | met krieltjes en gekookt eitje

Trap met ons het aspergeseizoen af en bereid met het grootse gemak een verse aspergesoep of klassiek aspergehoofdgerecht. In 4 simpele stappen en met geportioneerde ingrediënten voor 2 of 4 personen. Hoe eet jij je asperges het liefst? Met gerookte zalm, achterham of knapperige spekjes, wij hebben deze week voor iedere smaak een toprecept!

Ga voor dit klassieke hoofdgerecht voor 2 personen met gerookte zalm, hollandaisesaus en een gekookte eitje.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

600 gram

Krieltjes

200 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

160 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

500 gram

Witte asperges

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4367 kJ
Energie (kcal)1044 kcal
Vetten68.6 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels13.9 g
Eiwitten34.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Grote pan of aspergepan
Steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten.
  • Meng in een kom 2 el olijfolie met peper en zout naar smaak. Voeg de krieltjes toe en meng goed.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

 

2
  • Kook 1 liter water in een aspergepan of een grote pan met deksel.
  • Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller (zie Tip). Verwijder de onderste 2 cm van de asperges.
  • Kook de asperges 12 -15 minuten en giet vervolgens af. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee.
  • Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.

Tip: Let op! Het topje van de asperge hoef je niet te schillen.

3
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
  • Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
4
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden.
  • Leg de gerookte zalm en de eieren op de asperges.
  • Schenk de hollandaisesaus over de krieltjes en garneer met de peterselie.