Door de kastanjechampignons heel te laten komt de smaak nog beter tot zijn recht. Met Aziatische smaakmakers als gember en sojasaus maak je in een handomdraai een oosterse zoete saus voor bij de champignons en broccoli.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Basmatirijst
200 gram
Broccoli
1 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
125 gram
Kastanjechampignons
2.5 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
20 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
20 gram
Cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
1 el
Olijfolie
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Honing
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in 2 pannen met deksel – voor de broccoli en de basmatirijst. Kook de rijst in de ene pan, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 3 – 4 minuten in de andere pan. Giet af en spoel onder koud water. De broccoli hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Rasp ondertussen de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier. Hak de verse bladpeterselie grof.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelmatig vuur. Bak de gember, de knoflook en de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak 5 – 6 minuten. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Haal uit de pan, voeg de olijfolie toe aan de pan en bak 2 spiegeleieren per persoon.
Voeg de sojasaus, honing, cashewnoten, broccoli en 2 el water per persoon toe aan de champignons en draai het vuur middellaag. Bak nog 2 – 3 minuten en schep regelmatig om zodat de groenten goed omhuld worden door de kleverige saus.
Verdeel de rijst en groenten over de borden. Serveer met de spiegeleieren. Bestrooi met het sesamzaad en de bladpeterselie.