Aziatische curry-maaltijdsoep met kip en aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische curry-maaltijdsoep met kip en aardappel

Aziatische curry-maaltijdsoep met kip en aardappel

met paksoi en wortel

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Allergenen :
Soja
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Kippendijreepjes

½ stuk(s)

Sjalot

½ zakje(s)

Groene currykruiden

¼ stuk(s)

Vers citroengras

½ stuk(s)

Wortel

150 gram

Aardappelen

90 ml

Kokosmelk

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)630 kcal
Energie (kJ)2637 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers13 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout5 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid een bouillon van per persoon: 200 ml water met 1/4 kippenbouillonblokje. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Spoel af met koud water. Snipper de sjalot en snijd de wortel in dunne halve maantjes.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Soep maken
2

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de kip, currykruiden, aardappelpartjes en wortel toe en bak 3 minuten. Voeg de kokosmelk en bouillon toe. Kneus het citroengras en voeg toe. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 9 - 12 minuten zachtjes pruttelen.

Tip: Hoe meer je de citroengrasstengel breekt hoe meer smaak hij afgeeft.

Soep afmaken
3

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Voeg de paksoi toe en laat nog 3 minuten pruttelen. Voeg de vissaus en Vietnamese saus toe aan de soep en roer goed door. Check of de aardappelen en wortel gaar zijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout of een scheutje vissaus.

Tip: Vissaus kan erg overheersend zijn, voeg daarom niet teveel toe en proef de soep voordat je meer toevoegt. Let jij op je zoutinname? Laat de vissaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
4

Haal het citroengras uit de soep. Verdeel de soep over kommen of diepe borden.