Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Soja, Tarwe)
100 gram
Kippendijreepjes
½ stuk(s)
Sjalot
½ zakje(s)
Groene currykruiden
¼ stuk(s)
Vers citroengras
½ stuk(s)
Wortel
150 gram
Aardappelen
90 ml
Kokosmelk
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Paksoi
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 el
Zonnebloemolie
Bereid een bouillon van per persoon: 200 ml water met 1/4 kippenbouillonblokje. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Spoel af met koud water. Snipper de sjalot en snijd de wortel in dunne halve maantjes.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de kip, currykruiden, aardappelpartjes en wortel toe en bak 3 minuten. Voeg de kokosmelk en bouillon toe. Kneus het citroengras en voeg toe. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 9 - 12 minuten zachtjes pruttelen.
Tip: Hoe meer je de citroengrasstengel breekt hoe meer smaak hij afgeeft.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Voeg de paksoi toe en laat nog 3 minuten pruttelen. Voeg de vissaus en Vietnamese saus toe aan de soep en roer goed door. Check of de aardappelen en wortel gaar zijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout of een scheutje vissaus.
Tip: Vissaus kan erg overheersend zijn, voeg daarom niet teveel toe en proef de soep voordat je meer toevoegt. Let jij op je zoutinname? Laat de vissaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.
Haal het citroengras uit de soep. Verdeel de soep over kommen of diepe borden.