Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

met pinda's en verse koriander

Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak 'cool as a cucumber' vandaan!

Allergenen :
Tarwe
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1.5 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Gekruid Oranjehoen kipgehakt

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2300 kJ
Energie (kcal)550 kcal
Vetten21.2 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten60.2 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels5.6 g
Eiwitten28.3 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Kleine kom
Saladekom
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus met de sojasaus, gemberpuree, knoflook en suiker.
  • Voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon toe en meng goed.
Snijden
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en de ui in halve ringen.
  • Snijd de koriander fijn (zie Tip).
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, ui en koriander.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak het kipgehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de udonnoedels en 2/3 van de saus toe, meng goed en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in fijne ringen.
Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden. Garneer met de pinda’s.
  • Serveer met de eventuele overige limoenpartjes.
  • Besprenkel met de overige saus. Voeg rode peper naar smaak toe. Breng op smaak met peper en zout.