Deze noedels staan zo op tafel, maar dat doet niks af aan de smaak. Met een dressing van sojasaus, sesamolie, azijn en kruiden als komijn en korianderzaad creëer je een goede basis. Het Aziatisch gekruide gehakt maakt het feestje vervolgens compleet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
200 gram
Oosterse groentemix
100 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
10 gram
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 tl
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
1 tl
Gemalen komijnzaad
½ tl
Gemalen korianderzaad
100 gram
Gekruid rundergehakt
5 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
1 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Suiker
1 tl
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. • Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
• Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water, kook ze, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. • Klop in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.
• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los. • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.
• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de gezouten pinda's.