Risotto met varkenshaas en spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met varkenshaas en spek

Risotto met varkenshaas en spek

met champignonroomsaus en salade met basilicum

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Labels:
Familie
Allergenen :
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Risottorijst

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

65 gram

Champignons

20 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Little gem

10 ml

Basilicumcrème

½ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

275 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4499 kJ
Energie (kcal)1075 kcal
Vetten64.2 g
waarvan verzadigd28.7 g
Koolhydraten72.4 g
waarvan suikers5.9 g
Vezels11.3 g
Eiwitten48.7 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn. Verhit een flinke klont roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend. Voeg 1/3 van de bouillon toe.

Risotto bereiden
2

Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel 1 - 2 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart. Wikkel ondertussen het ontbijtspek om de varkenshaas heen. Verhit een klontje roomboter in dezelfde koekenpan en bak het vlees 3 - 4 minuten, voeg daarna toe aan een ovenschaal. Rooster het vlees 6 - 8 minuten in de oven. Bewaar apart onder aluminiumfolie tot serveren.

Saus maken
4

Verhit dezelfde koekenpan op middelmatig vuur. Snijd de champignons in plakken en bak 6 - 8 minuten. Voeg de room toe en verlaag het vuur. Laat 6 - 8 minuten zachtjes inkoken. Voeg de bospaddenstoelenpesto toe en roer door. Kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Snijd de little gem in de lengte in partjes en verwijder de harde kern. Verdeel over een serveerschaal. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Besprenkel de dressing over de little gem en garneer met het geroosterde amandelschaafsel. Roer, zodra de risotto klaar is, de helft van de pecorino erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Serveer de risotto over diepe borden en verdeel de varkenshaas en champignonroomsaus eroverheen. Garneer met de verse kruiden en de overige pecorino. Serveer de little gem ernaast.