Bakbox | Chocolade-bananenbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Chocolade-bananenbrood

Bakbox | Chocolade-bananenbrood

+/- 10 plakken | met melkchocolade en hazelnoten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Probeer deze week dit chocolade-bananenbrood met makkelijk recept om het brood een gemarmerd effect te geven. Naast voedzaam en lekker is dit bananenbrood een echte beauty.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Hazelnoten
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Banaan

200 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

20 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

400 gram

Bananenbroodmix

(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja, Lupine)

Zelf toevoegen

100 ml

Zonnebloemolie

90 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)8295 kJ
Energie (kcal)1983 kcal
Vetten97.6 g
waarvan verzadigd31.9 g
Koolhydraten237.5 g
waarvan suikers150.4 g
Vezels8.8 g
Eiwitten31.4 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Bakpapier
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Grote kom
Hittebestendige kom
Steelpan
Handmixer
Satéprikkers

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Prak 2 bananen fijn met een vork. Snijd de derde banaan in de lengte doormidden en leg apart.
  • Vet een rechthoekig cakeblik in, of bekleed de binnenkant met bakpapier. 

Tip: Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze naast een avocado te leggen of in een krant te wikkelen. Zijn je bananen toch nog erg hard, dan kun je ze ook pureren met een staafmixer of een keukenmachine.

Smelten en mixen
2
  • Breng een laagje water aan de kook in een steelpan. Zet op de pan een hittebestendige kom en zorg dat deze het water niet raakt.
  • Voeg 50 g melkchocolade toe aan de kom. Laat volledig smelten en daarna iets afkoelen.
  • Meng in een grote kom de geprakte bananen met de bananenbroodmix, het water en 100 ml zonnebloemolie. Mix het geheel met een garde of handmixer tot een egaal beslag.
  • Hak de hazelnoten grof.
Bakken
3
  • Meng de hazelnoten en overige chocoladedruppels door het beslag.
  • Voeg de helft van het beslag toe aan de kom met gesmolten chocolade en meng goed door.
  • Giet eerst het chocoladebeslag in het cakeblik en vervolgens het naturel beslag. Roer kort met een satéprikker of mes door het beslag zodat er na het bakken een marmereffect ontstaat.
  • Leg de twee stukken banaan bovenop het beslag. Druk ze een beetje in het beslag, maar zorg dat ze nog wel zichtbaar zijn.
  • Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar!
  • Haal uit de oven en laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik.